onsdag, 19 juni 2013 18:20

Ror over Vestfjorden om han kommer på tinget

Written by
Rate this item
(2 votes)

Svein H. H. Tennes er Kystpartiets 1. kandidat til stortingsvalget 9. september.

Tennes håper at minipartiet skal vinne såpass mye terreng at dette skal sikre ham plass på Løvebakken de neste fire årene.

– Ligger du i hardtrening?
– Nei, egentlig ikke. Men når dette blir kjent gjennom Lofotposten, håper jeg at en sponsor melder seg og koster på meg et høydeopphold. Per dato er jeg ikke i fysisk god nok form. Jeg trenger mer kraft i armer og mage, sier han.

– Hvordan er opplegget?
– Jeg tar sikte på å leie en 14-fots trebåt med en noenlunde aerodynamisk form. En 35 foting skal følge meg ut på dypt vann, og jeg skal klare roturen på 30 timer. Det er ensbetydende med to nautiske mil(1852 meter x to) i timen.

– Er det ikke stor fare for at du slipper å ro?
– Nei, det er jeg langt fra sikker på. Dessverre får Nordland bare åtte representanter kommende stortingsperiode. Men til gjengjeld trenger kystfylket vårt fargerike folk. Da denne «ro-ideen» ble lansert under et partimøte i Sandnesjøen 3. mai, fant vi ut at mandatet ville være sikret om vi kapret hver tiende stemme. Og klarer vi det, ja, da ror jeg Svolvær-Bodø 10. september.

– Er det noe du vil bevise gjennom dette tiltaket?
– Vi må vel anføre det på kontoen for helt spesielle utfordringer. Bakgrunnen for at jeg velger distansen Svolvær-Bodø, er for å vise hvor langt det egentlig er til nærmeste storflyplass. Jeg har også tanker om sjøveien som miljøveien. Heri ligger det en protest mot at vi nå reduserer kystgodsrutene, samt at vi tar altfor beskjedne løft for kystens områder, sier Svein Tennes og fortsetter:

– Det er ikke alle som er klar over at tre av fire nordmenn bor fem kilometer eller nærmere fjæra. Med andre ord er kysten et distrikt. Vi skal ikke ha oljeboring i matfatet, men er på generell basis ikke i mot oljevirksomhet. Lofotens renhet og uberørte natur, fiskeriene og reiselivet, gjør det unaturlig å bore i helt nære farvann, sier Svein Tennes som har stor respekt for den eventuelle roturen.

 

 

Read 14655 times
Webmaster

Ser du feil eller mangler på hjemmesiden til Kystpartiet kontakt webmaster på e-post: webmaster@kystpartiet.no

www.kystpartiet.no